Přeskočit na hlavní obsah
  1. Recepty/
  2. Přílohy/

Batátové placičky

1 min· 0 · 0 · ·
Andrea Cipovová
recepty vegan přílohy lowcarb zelenina batáty večeře bez lepku
Obsah

Vyzkoušejte tyto jednoduché batátové placičky jenom ze 3 ingeridencí! Dají se jíst jako příloha nebo jen tak se salátem a dobrým dipem k večeři. Batáty jsou bohaté na vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty a v kuchyni se s nimi dají dělat vyloženě divy!

Ingredience (cca 20 placiček) #

  • 2 větší batáty (cca 1kg)
  • 80g tapiokového škrobu (dá se použít i arrowroot, bramborový škrob)
  • 2 lžičky soli
  • kokosový olej na smažení

Postup #

Batáty oškrábeme a najemno nastrouháme. Poté z nich pořádně vymačkáme co nejvíc šťávy. Pozor, šťávu nemusíte vylévat, ale můžete ji vypít nebo použít třeba do zálivky na salát, je totiž obrovským zdrojem vlákniny a vitamínů! Do vymačkaných batátů přisypeme škrob a sůl a pořádně promícháme. Poté rukama vytvarujeme placičky. Na rozpálenou pánev dáme rozehřát kokosový olej a placičky opékáme z obou stran dozlatova. Podáváme jako přílohu nebo se salátem nebo jakkoliv máte chuť.

Tipy #

  • do placiček můžete přidat česnek, bylinky, lahůdkové droždí…